Fogínysorvadás kezelése

foginysorvadasA magyar lakosság körében igencsak gyakori probléma a fogínysorvadás. A tünetei lehetnek, az íny visszahúzódása a fognyakról, illetve meglazult fog. Előfordult, hogy a fogkefe helytelen használata okozza a fogíny-visszahúzódást, azaz, a kemény fogkefe vízszintes sikáló hatása váltja ki a reakciót. Ha felhagyunk vele, akkor megszűnik a probléma, mert nem kopik tovább a zománc. Ha viszont meglazul a fog, akkor komoly gonddal találjuk szembe magunkat.

Fogínysorvadás kezelése otthon

A fogínysorvadás az egyszerűbb megfogalmazás, valójában ekkor már a fogakat tartó szövetek, sőt akár a csontállomány is beteg lehet, gyulladásos folyamatban vannak. A fogínysorvadást lehetséges otthon kezelni, elsősorban megelőzni lehet a száj gondos higiéniájával, a helyes fogmosási technikával és kiegészítő fogköztisztító eszközök használatával. Meg kell akadályozni a fogkő kialakulását, s ügyelni kell arra is, hogy bármilyen korona vagy tömés csakis kezelt, gyulladásmentes szájba kerüljön.

Amikor már fogorvosnak kell kezelni

Ha viszont már megtörtént a baj és kialakult a fogínysorvadás, akkor nehéz otthon kezelni. Ekkor a profi fogorvosra kell bízni magunkat, és türelemmel várni és viselni a megoldást. Mert van megoldás a fogínysorvadás kezelésére. A gyógyítás a rendszeres fogkő-eltávolítással kezdődik, hiszen fontos a helyi egészségügyi okok megszüntetése és a kialakult tasakok kürettálása. A fogkő eltávolításával megelőzik azt, hogy a baktériumok a fogágyba jussanak.

Fogínysorvadás kezelése
Értékeld ezt a bejegyzést!