Milyen naptárt válasszunk otthonra?

naptár2016Szóval megvan az elhatározás, hogy naptárat veszünk. Nyakunkon a 2018-as év, szóval megéri még most megvásárolni. Eddig oké. Viszont ekkor jön a kérdés: Milyen fajta naptárat vegyünk?

Naptárak otthonra és a kabát zsebbe


Létezik kicsi, közepes és nagy is. Vannak, amik kizárólag csak naptári funkciókat látnak el. És vannak, amik annál többet. Fontos kérdés még, hogy ajándékba szeretnénk-e adni? Mert ha igen, akkor többnyire az a legjobb, ha egyedi fotókból készítetjük el. Hiszen azoktól lesz az egész egy igazán személyes ajándék! Na de lássuk a különböző naptár fajtákat.

Asztali, fali…notesz?

A falinaptáron nem sokat kell magyarázni. A falakon szeret csüngeni, miközben mutatja nekünk a hónap napjait. A készen vásárolható változatok általában 1000 és 2000 forint között mozognak árban. Többnyire képekkel díszített, amiknek a témája lehet autós, állatos, művészi stb. A másik tipikus fajta az asztali naptár. Ez annyiban különbözik fali rokonától, hogy az asztalon szokott csücsülni (de a polcokat sem veti meg). Ebből is van képekkel díszített változat. De aki a natúr kép nélkülit szereti, az is talál magának megfelelőt. Árban kb. hasonló a falihoz. A következő a sorban a gyűrűs kalendárium. Ezekben az a jó, hogy kisebb méretüknek köszönhetően egy kabátzsebben is simán elférnek. Ránézésre leginkább egy noteszre hasonlítanak. A bőrrel bevont darabok igazán elegáns kinézetet sugároznak. A teljes listáért érdemes ellátogatni egy naptár webáruházba. Ott aztán eldönthetjük, hogy kész naptárt vásárlunk vagy inkább egyedit készíttetünk.