PET-CT vizsgálat Budapesten

pet-ct_vizsgálat budapestHa teljes körű PET-CT vizsgálatra lenne szüksége, de még nem talált magának megfelelő rendelőintézetet, akkor Pozitron-Diagnosztika Központ egy nagyszerű választás! A bejelentkezést már akár online is elintézheti, ezzel is megkímélve magát az időpontfoglalással járó felesleges utazástól. A weboldalukon pedig könnyedén áttekintheti a a különböző vizsgálatok menetét és költségeit.

A Pozitron-Diagnosztika Központban sok különböző betegség diagnosztizálására szolgáló CT vizsgálat megtalálható. Ezek a vizsgálatok egyszerre használhatóak megelőzésre és/vagy a már meglévő betegség pontos lokalizálására. Na de mikről is van szó pontosan? Mire jó a budapesti PET CT vizsgálat?

A CT vizsgálat szerepe a rákos betegségek kiszűrésében

Nincs is annál elkeserítőbb, mint amikor túl későn derül ki, hogy nagy baj van. Sajnos pedig ha rákról van szó, akkor ez nem is olyan ritka. Éppen ezért nem lehet elégszer hangsúlyozni a rendszeres szűrések fontosságát. A CT vizsgálatok a korai felismerésben hihetetlenül nagy szerepet játszanak. Nem meglepő tehát, hogy sokan a hagyományos mellkasi röntgen vizsgálat helyett tüdőszűrésre CT vizsgálatot használnak. A CT vizsgálat folyamán az orvosok ugyanis képesek azokat a parányi gócokat is látni, amit a röntgennel nem. Ez a különbség pedig könnyedén életmentő lehet.

A szívinfarktus megelőzésben is segít!

A rákhoz hasonlóan a szívbetegségek is olyasmik, ahol a korai felismerés életet menthet. A Cardio-CT vizsgálat képes időben felismerni a szív, koszorúér elváltozásokat. Ez a PET-CT és más CT vizsgálatokhoz hasonlóan egy beavatkozás nélküli vizsgálat, tehát a beteg számára semmilyen diszkomforttal nem jár. Ennek ellenére képes részletes képet adni a szív és környéke jelenlegi állapotáról. Sokszor ezzel egy végzetes infarktust megelőzve!

Értékeld ezt a bejegyzést!